Пісірілген тауықтың аяқтарынан жасалған котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Дайындалған тауықтың аяқтарын көкөністермен аздап суға қайнатыңыз: тұтас пияз, сәбіз, ақ тамыр (балдыркөк, ақжелкен). Дайын аяқтарды сорпадан шығармай салқындатыңыз, етті сүйектен алыңыз, ұсақтап тураңыз, қайнатылған және майдалап туралған көкөністермен араластырыңыз. Бөлек, құрғақ саңырауқұлақтарды қайнатыңыз, майдалап тураңыз және котлет массасына қосыңыз. Ұнды сары майға қуырыңыз, біртіндеп кесектер пайда болмас үшін, оған сүтті құйыңыз, жақсылап араластырыңыз және дәміне қарай тұз қосыңыз. Алынған қою ақ тұздыққа бір жұмыртқа немесе екі сарысын қосып, дайындалған ет массасын салып, баяу отта қыздырыңыз, қайнатпаңыз және араластыра отырып, тез суытыңыз. Салқындатылған массаны қалыңдығы бір сантиметрден аспайтын котлеттерге бөліңіз (егер массасы аздап сұйық болса, оны ұнтақталған нан үгіндісімен қалыңдатыңыз). Әрбір котлетті ұнға пісіріңіз, содан кейін шайқалған жұмыртқамен сулаңыз және қайтадан нан үгінділеріне немесе ұнтақталған үгінділерге пісіріңіз. Екі жағынан орташа отта қуырыңыз. Бұл пирожныйлар қызмет көрсетер алдында бірден дайындалады. Ұнтақталған күрішті қайнатыңыз, қайнаған сумен шайыңыз, котлеттер қуырылған табаға жіберіңіз, күріш майдың қалдықтарын сіңіретіндей етіп араластырыңыз және жақсылап қыздырыңыз. Үстелге қызмет ете отырып, алдымен күрішті табаққа, содан кейін оған котлеттерді салыңыз. Тұздалған немесе жаңа піскен көкөністермен ыстық күйде ұсыныңыз.