Жаңғақ соусындағы тауықтың аяқтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Дайындалған аяқтарды кесектерге кесіңіз, аздап тұз, бұрыш себіңіз және жұмсақ болғанша баяу отта майға қуырыңыз. Тұздықты дайындаңыз: пиязды ұсақтап тураңыз, аяқтарын қуырған кезде қалған майға қуырыңыз, 3-4 ас қасық ұн қосыңыз, баяу отта қыздырыңыз, сұйық қаймақ консистенциясына дейін қайнаған сумен сұйылтыңыз. Жаңғақ дәндерін ұсақтап, сарымсақ, тұз, шафран, ұнтақталған қара бұрыш, аздап даршын, қалампыр қосып, барлық қоспаны жақсылап ұнтақтаңыз. Дайындалған дәмдеуіштерді тұздықпен араластырыңыз, сірке суымен немесе лимон шырынын аздап қышқылдандырыңыз, дәміне қарай хоп-сунели қосыңыз. Тұздықты 3-5 минут қайнатыңыз. 2-3 шикі жұмыртқаның сарысын үккіштен өткізіп, оларды аздап салқындатылған тұздықпен сұйылтып, ыстық тұздыққа құйыңыз. Сарысы ұйып қалмас үшін тез және мұқият араластырыңыз. Қуырылған аяқтың тілімдерін ыстық тұздықпен жауып, оны тік тұрғызып, шөптермен және жаңа піскен табиғи көкөністермен жылы күйінде қызмет етіңіз.