Тауықтың аяқтарынан суық тұздық қосылған тәбет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Дайындалған аяқтарды аз мөлшерде тұздалған қайнаған суға құйып, жұмсақ болғанша баяу отта қайнатыңыз, пісіру процесінде майды кетіріңіз. Тұқымдарды алып тастаңыз, салқын етті ұсақтап тураңыз. Тұздықты бөлек дайындаңыз: сорпадан жиналған қыздырылған тауық майында жақсылап араластыра отырып, ұнның қажетті мөлшерін өткізіңіз. Аяқтары қайнатылған ыстық сорпамен сұйылтыңыз, үздіксіз араластырыңыз. Қайнатыңыз, дәміне қарай тұз қосыңыз және ағызыңыз. Тұздықты сәл салқындатыңыз, 2-3 сарысын қосыңыз, жақсылап араластырыңыз. Дәміне қарай сірке суымен, ұнтақталған қара бұрышпен және тұзбен дәмдеңіз. Аяқтың бөліктерін табаққа салыңыз, суық тұздықпен жабыңыз және тоңазытқышқа 1-1,5 сағатқа қойыңыз. Жасыл бұтақтармен безендірілген үстелге қызмет етіңіз.