Қарақат маринадындағы тауықтың аяқтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Дайындалған аяқтарды кесектерге кесіңіз, ұсақталған қарақат жидектерінің целлюлозасын немесе қарақат шырынын сүртіңіз. Ыдысқа салыңыз, сақиналарға туралған пиязды, туралған шөптерді, тұзды, бұрышты қосыңыз. Тоңазытқышқа 2-3 сағатқа қойыңыз. Содан кейін аяқтың бөліктерін пияздан және шөптерден тазартып, майға дайын болғанға дейін қуырыңыз, кастрюльге салыңыз, қалған тұздықты қарақат пен дәмдеуіштермен, үгітілген сәбізмен, майдалап туралған жаңа піскен қызанақты қабығымен, ал егер жаңа піскен болса, пиязбен қуырыңыз, саңырауқұлақтар. Дайын болғанға дейін бұқтырыңыз.