Қышқыл алма қосылған балық солянкасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 4 қасық май алыңыз да, оларға 1 пиязды қуырыңыз. Кәстрөлге 4 кесе қышқыл, суланған қырыққабатты салыңыз. 2-3 қышқыл алманы ұсақтаңыз. Бұқтырылған табада қырыққабатты, алманы, қуырылған балықты, пиязды маймен қайнатыңыз. Алма қосылған қырыққабат қатарын, қуырылған балық қатарын (шортан, көксерке, ақ балық, бекіре, лосось, сазан, сазан, чуб) салыңыз. Балықтар 600 г алады, шөптерге, бұрышқа, лавр жапырағына себіңіз. Демалыстан кейін тағамды маринадталған саңырауқұлақтармен, қара зәйтүнмен, тұздалған итмұрынмен, маринадталған қияр жұлдыздарымен безендіріңіз. Олар балықтың тұздығына құйылады және пеште (пеште) аздап қызарады. Нан үгіндісіне себілген