Құс етінен жасалған сорпа-езбе (0,5 л)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Құс еті 75 г, сәбіз 10 г, пияз 20 г, ақжелкен 10 г, бидай ұны 20 г, сары май 20 г, сүт 75 г жұмыртқаның сарысы, су 400 г, тұз 5 г.
Сипаттамасы Құсты (тауық, күркетауық, үйрек) қайнатыңыз, етін сүйектен ажыратыңыз. Қайнатылған құс етінің филесін жолақтарға кесіңіз, сорпаның аз мөлшерін құйыңыз, (қақпақтың ішкі жағын қараңыз), 5-10 минут қайнатыңыз. Еттің қалған бөлігін ет тартқыштан жиі тормен өткізіп, сүртіңіз. Сәбізді, пиязды, ақжелкеннің тамырын қайнатыңыз. Тұздалған көкөністерді сүртіңіз, ақ тұздықпен араластырыңыз (тұздалған ұнды сумен немесе сорпамен сұйылтыңыз) және филе целлюлозасымен сүртіңіз, қайнатыңыз. Дайын сорпаға қайнатылған сүт қоспасы мен шикі сарысын (лизон) қосыңыз. Сорпа салынған табаққа жолақтарға кесілген құс етінің филесін салыңыз. Бидай нанынан жасалған крутондарға бөлек қызмет етіңіз.