Өрік қосылған күріштен жасалған крокеттер (колберт)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Құрамы: 20 г күріш жармасы, 60 г сүт, 120 г өрік, 30 г түйіршіктелген қант, 5 г ұн, 0,5 жұмыртқа, 10 г крекер, 20 г өсімдік майы, 10 г қант ұнтағы, 40 г өрік тұздығы (10 г) қант, 46 г өрік).
Сипаттамасы Дайындау: Қант қосылған сүттегі күріштен (10 г) қою тұтқыр ботқаны пісіріңіз. Ірі өріктерді екіге бөліп, тұқымын алып тастап, аздап қантпен аздап қайнатыңыз. Содан кейін сиропты ағызып, өрікті майлыққа кептіріңіз. Салқындатылған күріштен шарлар жасаңыз, тұқымның орнына өрікке салыңыз. Өрік тұтас жеміс болып көрінетіндей етіп жабыңыз, оларды ұнға, жұмыртқаға және нан үгіндісіне кезекпен салып, терең қуырыңыз. Дайын крекеттерді қант ұнтағына себіңіз. Ыстық күйінде қызмет етіңіз. Бөлек, тұздық ыдысында өрік пюресі соусын ұсыныңыз, оған дәм үшін өрік ликерін қосуға болады.