Өрік-алма кетчупі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г өрік, 1 кг алма, 500 г пияз, 2 түйір сарымсақ, 1 шай қасық тұз, 700 г қант, 1 шай қасық имбирь (міндетті емес), 1 шай қасық ұнтақталған қара бұрыш, 0,7 л шарап 5% сірке суы.
Сипаттамасы Өрік пен алманың қабығын аршып, тұқымын алып тастап, ұсақтап тураңыз. Пиязды ұсақтап тураңыз. Сарымсақты ұсақтағыш арқылы өткізіңіз. Барлық компоненттерді үнемі араластыра отырып, баяу отта қоюланғанша қайнатыңыз. Ыстық банкаларға салыңыз, бұраңыз. Зарарсыздандыруға болмайды.