Сарымсақ пен пияз қосылған қайнатылған шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті 90, пияз 20, сарымсақ 5, ақжелкен 5, ұнтақталған қара бұрыш, лавр жапырағы, сірке суы (3%) 5, жалбыз 2, нан квасы 70, қуырылған картоп 300, тұз.
Сипаттамасы Шошқа еті сүйектен босатылады, сарымсақ пен пиязбен қайнатылады, ұнтақталған бұрышқа себіледі, тұзбен сүртіледі, керамикалық немесе эмальданған ыдысқа салынады, сірке суы қосылған нан квасымен құйылады, құрғақ жалбыз мен лавр жапырағы қойылады. және суықта 12 сағат бойы ұсталады. Содан кейін ветчина шығарылады және пеште дайын болғанға дейін пісіру парағында қуырылады. Оларға кесектерге кесілген, қуырылған картоппен, қайнатылған шошқа еті қуырылған шырынмен құйып, жасыл ақжелкенге себіңіз.