Тәбетті шошқа еті (тағамдар: беларуссиялық)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 400 г шошқа еті, 1 жұмыртқа, 3 ас қасық. ас қасық крекер, 4-5 түйір сарымсақ, 6 картоп түйнегі, 4 ас қасық. ас қасық еріген сары май, май, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Шошқа еті кесектерге кесіліп, қайнатылады, тұздалады, бұрыш пен ұсақталған сарымсаққа себіледі. Содан кейін оны шұжық түрінде бүктеп, жұмыртқаға сулап, нан үгіндісіне орайды. Шошқа етін көп мөлшерде майға қуырады (терең қуырылған). Үстелге қуырылған картоп пен майдалап туралған көк қосылған белдік беріледі.