"Қалталы" бифштекс
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Тендерлоин 250, тартылған ет үшін: сары май 20, жаңа саңырауқұлақтар 60, ақжелкен 3, ұсақталған крекер 10, лимон қабығы 3, жұмыртқа 1/2 дана., тұз, бұрыш, паприка.
Сипаттамасы Ірі туралған саңырауқұлақтар сары майға 5 минут қуырылады. Кептірілген нан, ақжелкен, лимон қабығы және шайқалған жұмыртқа араластырылып, табаға құйылады. Массаны тұзбен, ұнтақталған қара бұрышпен және паприкамен дәмдеңіз де жақсылап илеңіз. Жұмыртқа етінің бір бөлігі ұзындығы бойынша кесіледі, салмасы ойыққа салынады, тігіледі және екі жағынан майға қуырылады, содан кейін ет пеште 2 сағат бойы баяу отта ұсталады, жиі алынған шырынмен құйылады. Бүйірінде қуырылған картоп пен жасыл салат бар.