Лион стиліндегі жұмыртқалар (француз тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-9207-1.webp)
Өнімдер
Сипаттамасы Пияз жарты сақинаға кесіліп, майға жіберіледі. Тазартылған цуккини жолақтарға кесіледі, майға қуырылады және пиязбен біріктіріледі. Қоспа тұздықпен құйылады, тұздалады, туралған шөптерге себіледі, майланған табаға салынады, жұмыртқа құйылады, үгітілген ірімшікке себіледі және пеште пісіріледі. 4 жұмыртқа, 100 г цуккини, әрқайсысы 40 г пияз және ірімшік, әрқайсысы 50 г ақ ет соусы мен май, аскөк және дәміне қарай тұз. Тұздықты дайындау. Ұнды маймен қыздырады, оның түсінің өзгеруіне жол бермейді, сүзілген сорпамен дереу сұйылтады, кесектер пайда болмас үшін оны біртіндеп және үздіксіз араластыра отырып құяды. Содан кейін бәрі баяу отта 45-50 минут қайнатылады, күйіп қалмас үшін шпательмен немесе қасықпен жиі араластырады. Дайын тұздық тұздалады және сүзіледі. 100 г тұздық үшін: 110 г ет сорпасы (текшеден жасауға болады), 6 г бидай ұны мен сары май, дәміне қарай тұз.