Тұздықта қуырылған қызанақ қосылған жұмыртқа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 2 жұмыртқа, 200 г қызанақ, 20 г жасыл пияз, 5 г жасыл ақжелкен, 15 г сары май, 20 г қаймақ, дәміне қарай тұз, бұрыш. Қызанақты (орташа өлшемді) екіге бөліп, ыстық табада майға қуырыңыз. Тұздық үшін майдалап туралған пиязды, піскен қызанақты, туралған ақжелкенді майға қуырып, қоспаны 10-15 минут қайнатыңыз, содан кейін қаймақ қосыңыз. Қуырылған жұмыртқа түрінде жұмыртқаны қуырыңыз. Қуырылған қуырылған қызанаққа қызмет еткен кезде оны қуырылған қызанақтың үстіне қойып, тұздықпен жабыңыз.