Ветчина мен жасыл бұршақ соусы қосылған спагетти
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Спагетти бұзылмай, көп мөлшерде тұздалған суда аздап қатты болып қалатындай етіп қайнатылады және дуршлагқа салынады, май қосылса спагеттидің бір-біріне жабысып қалуына жол бермейді. Суды білдіргеннен кейін спагетти дереу қыздырылған терең ыдысқа ауыстырылады, тұздықпен құйылады және үгітілген ірімшікке мол себіледі. Тұздықты дайындау. Майда аздап қызарған туралған пиязға бұршақ, сорпа және туралған ветчина қосылады. Тұз бен бұрыш қосып, қоспаны қайнағанға дейін қыздырады, баяу отта бірнеше минут қайнатады. 400 г спагетти, 100 г ветчина, 1 кішкене банка консервіленген жасыл бұршақ, 1 кішкене пияз, 80 г ірімшік, 100 г сорпа (текшеден жасауға болады), дәміне қарай 50-60 г сары май, тұз және бұрыш.