Тауық бауырының салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тауықтың бауыры 300 г, саңырауқұлақтар 150 г. жасыл бұршақ 100 г, қызанақ 2 дана, жасыл салат 150 г. лимон 1 дана, май 40 г, ақжелкен. таррагон. дәміне қарай бұрыш және тұз. Бауырды жұмсақ болғанша аздап тұздалған суға қайнатады, суды ағызады, бауырды суық сумен суарады, қағаз сүлгімен кептіреді. Ірі туралған саңырауқұлақтар қайнаған майға қайнатылады және салқындатылады. Қызанақ туралған. Жасыл салатты кішкене бөліктерге бөліңіз. Бұршақ тұзды суға қайнатылып, суы ағызылады. Салат тұздығы дайындалады: лимоннан сығылған шырын аздап сумен, майдалап туралған эстрагон мен ақжелкенмен, тұзбен, ұнтақталған бұрышпен араластырылады. Араластырылған өнімдер осы тұздықпен құйылады.