Лазаньялар (Қамырдан жасалған тағам)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ұн 80, жұмыртқа 1/2 дана., су 15, шошқа майы 10, ірімшік 10, тұз.
Сипаттамасы Ұннан, жұмыртқадан, тұздан және судан қатты қамыр илеп, жұқа қабаттарға жайып, кептіреді. Әрбір қабат ұнға себіліп, екіге бөлініп, кең түтікке оралып, ені 1 см жолақтарға кесіледі, 5-6 жолақ бір-біріне бүктеліп, төртбұрыштап туралып, ұн себілген тақтаға шашылады. Шошқа майының немесе ысталған төс етінің текшелері қуырылады. Лазаньяларды тұзды суға қайнатады, дуршлагқа тастайды және сықырлаумен араластырады. Үгітілген ірімшікке себілген түрде беріледі.