Тоңазытылған қуырылған қаз бауыры
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қаз бауыры 400 г., сүт 500 г, қаз майы 200 г, пияз. репчаты 70 г, сарымсақ 5 г, дәміне қарай бұрыш және тұз. Бауырды суық сумен жуады, сүтте шамамен 1 сағат ұстайды, содан кейін шығарып, салқын сумен жуады, қағаз сүлгімен немесе таза шүберекпен кептіреді. Бауырдың түбін тұздайды, қаздың майын қайнатады (шошқа майын да қолдануға болады) және бауырды бірнеше минут қуырады, оны екі жағы қызаратындай етіп айналдырады. Аздап су құйыңыз, тұтас пиязды, бірнеше түйір бұрышты, аздап тұзды және сарымсақты салыңыз. Тұмшапеште қақпақпен немесе баяу отта ылғал буланғанша қайнатыңыз. Содан кейін қақпақ алынып, бауыр қызарғанша қуырылады. Бауырды табаққа салыңыз. Бір шымшым қызыл бұрышты ыстық майға құйып, бауырға сүзеді. Салқындағаннан кейін тоңазытқышқа қызмет еткенге дейін қойыңыз.