Сұқпалы ірімшік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Өнімдер: сүт 10 л, тұз 1-2 шай қасық, зире 2-3 шай қасық. Қышқыл қаймағысыз сүтті 18-20 градуста 12-14 сағат ұстайды (тығыз тромб түзілуі керек). Ұйындыны бірнеше бөлікке кесіп, оларды су моншасында (50-55 градус) суда ұстайды. ұйыған қан тығыздалғанға дейін. Алынған тромбқа тұз, зире қосып, жақсылап илеп, зығыр пакетке (қалақшаға) жайып, сарысуды ағызу үшін іліп қояды, содан кейін оларды қысым астында орналастырады. тақталар арасында және бір күн бойы ұсталады.