Көкөністер мен інжу арпа қосылған қой етінен жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 2 ас қасық зәйтүн майы 2 үлкен пияз. 0,5 кг қайнатылған қой етін тураңыз, 1,5 л сиыр немесе тауық етінің текшелерін тураңыз. 0,5 кг швед, кішкене текшелерге кесіңіз. 2 орташа сәбіз, ірі кесілген. Ірі картоп, кішкене текшелерге кесіңіз 2 балдыркөк сабағы, тілімдерге кесіңіз, 100 г інжу арпа 1/2 шай қасық кептірілген зире мен тұз, ұнтақталған қара бұрыш, 2 ас қасық туралған жаңа ақжелкен немесе жасыл пияз Зәйтүн майын үлкен кастрюльге қыздырыңыз, араластыра отырып, пиязды жұмсақ болғанша қуырыңыз. Қойды қосып, сорпаны құйып, қайнатыңыз, содан кейін отты орташа деңгейге дейін азайтып, көбікті алып тастап, 10 минут қайнатыңыз. Кәстрөлге рутабага, сәбіз, картоп, балдыркөк, інжу арпа, зире, тұз және бұрыш салып, інжу арпа дайын болғанша қақпағын жаппай пісіріңіз. Ақжелкенге немесе жасыл пиязға себіңіз.