Қызанақ сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 4 ас қасық.л зәйтүн майы 2 кішкене қызыл пияз, майдалап туралған 2 түйір сарымсақ, ұсақталған 3 ас қасық.л зире 1 ас қасық.л бальзам сірке суы 1 ас қасық.л қант 2 банка x 400 гр қызанақ консервілері 1 литр көкөніс сорпасы 450 кішкене қызанақ, екіге бөлінеді 2 ас қасық.л жаңа насыбайгүл жапырақтары Нұсқаулар: Зире мен үстіне пісірілген қызанақ қосылған өткір және хош иісті сорпа.
Сипаттамасы Құрамы: 4 порцияға арналған: Пешті 190 гр С дейін қыздырыңыз (375 F, Газ 5) Үлкен табада 2 ас қасық зәйтүн майын қыздырыңыз, пиязды алтынға дейін 10 минут қуырыңыз. Сарымсақ пен зире қосыңыз, тағы 1 минут пісіріңіз. Сірке суы мен қант қосыңыз, тағы 2 минут қайнатыңыз. Сорпаны және консервіленген қызанақты шайқаңыз. Осы уақытта кішкене қызанақтарды пешке арналған табаға салыңыз, үстіне зәйтүн майын құйыңыз, дәміне қарай дәмдеңіз және 10 минут пісіріңіз. Сорпаны ликвидаторға (немесе араластырғышқа) салыңыз, пісірілген қызанақтың жартысын қосыңыз. Тегіс болғанша өңдеңіз, дәміне қарай дәмдеңіз. Табақтарға орналастырыңыз, үстіне қызанақ пен насыбайгүлмен безендіріңіз