Таңқурайдан жасалған печенье
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 4 ас қасық. ұн, 1 ас қасық. құм, 200 гр. маргарин немесе май, 2-3 жұмыртқа, 500 гр. таңқурай джемі бар банка, 1/2 шай қасық сода, қант ұнтағы.
Сипаттамасы Жұмыртқаны қантпен ақ түске дейін ұнтақтаңыз, жұмсартылған сары май немесе маргарин, сода қосыңыз, араластырыңыз және ұн қосып, өте қатты қамыр илеңіз. Қамырды екі тең бөлікке бөліңіз. Бір бөлігін шар тәрізді етіп орап, майлықпен жауып, суықта 20 - 30 минутқа қалдырыңыз. Басқа бөлікті қалыңдығы 5 - 7 мм қабатқа жайыңыз. Қабатты пісіруге арналған маймен майланған пісірме табаққа салыңыз да, қамырға джемнің біркелкі қабатын жайыңыз. Егер артық қамыр шықса, онда оны шетінен кесіп, қабатқа дұрыс тікбұрышты пішін беріңіз. Қамырдың екінші бөлігін пісіру парағының үстіне ірі үккіштен өткізіп, бүкіл бетін үлпектермен біркелкі жабыңыз. Жоғарыдан екі-үш жерден бу шығуы үшін шанышқымен тесіктер жасап, пісіруге арналған ыстық шкафқа салыңыз (шамамен 25 - 30 минут). Дайын печеньелерді үстіңгі жағына қант ұнтағымен себіңіз де, кішкене гауһар тастарға немесе төртбұрыштарға кесіңіз. Неше порцияға арналған: 6. Пісіру уақыты 30 мин.