Устрица қосылған бәліш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты35 минут
Өнімдер 6 адамға: 250 гр. ұн 0,5 су 600 гр. мидия/устрица 0,5 кесе құрғақ шарап Ақжелкен 150 гр. алхоры. сары май Бір шымшым тұз 3 жұмыртқа 1/4 кесе кілегей
Сипаттамасы ҮРЛЕМЕЛІ ПЕШ Майды текшелерге бөліп, ұн мен сумен араластырыңыз. Біртекті болғанша араластырыңыз. Шарға айналдырыңыз, жабыңыз және жарты сағатқа қалдырыңыз. Осы уақытта раковиналарды ағынды сумен тазалаңыз және шайыңыз. Қатты отта оларды шараппен суланғанша ашқанша кастрюльге қыздырыңыз. Барлық қабықшалар ашылған кезде, қабықшаларды алып тастап, аздап сүзілген суы бар табаққа салыңыз. Қамырды қалыңдығы 1 см-ге дейін жайып, пісіру парағына салыңыз. Түбін шанышқымен тесіп, моллюскаларды шеңберге қойыңыз. Жұмыртқаны шайқаңыз, жуылған және туралған ақжелкенді, кілегейді қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Алынған қоспаны моллюскалардың үстіне қойыңыз. Пешті 180 градусқа дейін қыздырыңыз" Ескерту шамы сөнген кезде, пісіру парағын еденге қойыңыз.2 және 35 минут пісіріңіз.