Сары май пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 500 г ұнды електен өткізіп, 30 г ашытқыны аздап жылы сүтте ерітіп, 15 минут қайнатыңыз. Ашытқыны ұнның шұңқырына құйыңыз. Кесектерге 100 г жұмсартылған сары май, 75 г қант, 1 лимонның үгітілген қабығы, 1 толық емес шай қасық кардамон, жұмыртқа және 1/4 л қосыңыз. сүт. Миксердің көмегімен мұқият араластырыңыз. Қамырды полиэтилен мен сүлгімен жабыңыз, жақындай беріңіз (1 сағат). Қамырды майланған және ұн себілген пісірме табаққа жайыңыз. Қамырда кішкене ойықтар жасаңыз, ең жақсысы бас бармағыңызбен. Шұңқырларға май үлпектерін салыңыз. Қамырдың үстіне қант пен туралған бадамды біркелкі себіңіз. Қамырды қайтадан пленкамен жауып, жақындай беріңіз (20 мин). Тортты шамамен 20 минут пісіріңіз. алдын ала қыздырылған пеште. Әтірдің түбіне суы бар жалпақ ыдысты қойыңыз. Жаңа піскен пирогты раушан ликерімен себіңіз. Тортты салқындатыңыз және кесектерге кесіңіз. Салма: 200 г жұмсартылған май, 100 г қант, 25 г бадам жапырақтарына туралған, 2 ас қасық. раушан ликерінің қасықтары.