Буглама (Дәмдеуіштермен бұқтырылған қой еті)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Қой еті 220, қой еті 10, пияз немесе жасыл 130, сарымсақ 2, ткемали 60, капсикум бұрышы 0,5, зімбір немесе шафран инфузиясы 1, эстрагон, кинза, жалбыз, аскөк, тұз.
Сипаттамасы Қойды 25-30 г бөліктерге бөліп, майға 10 минут қайнатады. Содан кейін туралған пиязды қосып, жұмсақ болғанша бұқтырады, аздап сорпа құйып, зімбір немесе шафран, сарымсақ, эстрагон, кинза, аскөк, жалбыз, жасыл ткемали жемістерімен, тұз бен бұрышпен дәмдейді.