Қаймақ тұздығындағы фрикаделькалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Фарш - 1/2 кг, 1 жұмыртқа, 2 пияз, 4 түйір сарымсақ, 250 гр қаймақ, 3 ас қасық. ас қасық нан үгіндісі, өсімдік майы, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Ұсақталған ет майлы болуы керек (әйтпесе фрикаделькалар қатты болады), ұнтақталған сиыр мен шошқа етін екіге бөліп араластырған дұрыс. Фаршты, майдалап туралған бір пиязды, жұмыртқаны, нан үгіндісін, тұз бұрышын илеңіз - бәрін жақсылап және ұзақ уақыт араластырыңыз, жұмсақ болу үшін 20 минут ашық қалдырыңыз. Содан кейін котлеттерді дымқыл қолмен қалыпқа салып, қатты қыздырылған майға қуырыңыз (ешнәрсеге орамаңыз!). Фрикаделькаларды табадан алыңыз да, қалған майға екінші пиязды, қаймақты қызарғанша қуырыңыз, сарымсақ қосыңыз. Содан кейін котлеттерді тұздықпен қайтадан табаға салыңыз да, қақпақ астында 15 минут сөндіріңіз. Ең жақсы гарнир - қарақұмық.