Қызанақ қосылған қаймақтағы треска немесе теңіз басы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 750 г балық (немесе 500 г филе), 1 бас пияз, 250 г қызанақ, 1,5 ас қасық. май қасықтары, 50 г қаймақ.
Сипаттамасы Дайындалған және бөліктерге кесілген балықты тұз, бұрыш себіңіз, ұнға ораңыз, маймен қыздырылған терең табаға салыңыз, әр бөлікті екі жағынан аздап қызартыңыз, содан кейін жылуды едәуір төмендетіп, ыдысты қақпақпен жабыңыз. Пиязды аздап қуырыңыз, оны балықтың үстіне қойыңыз, туралған жаңа піскен қызанақты қосыңыз, 10 минуттан кейін қаймақ салыңыз, қайнатыңыз және ақжелкен немесе аскөк себілген үстелге қызмет етіңіз. Гарнирге қайнатылған картопты салыңыз.