Бұршақтардың жасыл бұршақтарынан жасалған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жасыл бұршақ - 400 г, жаңа піскен қияр - 300 т, қызанақ - 300 г, жасыл салат - 1 түйір, 5 жұмыртқа, өсімдік майы - 4 ас қасық, лимон шырыны немесе сірке суы - 2 ас қасық, аскөк тұқымы, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Бұршақтардың қабығын аршып, жақсылап жуыңыз, қайнаған тұзды суға салып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Суық су ағынының астында суытып, ағызып жіберіңіз. Салат ыдысының шеттеріне жасыл салат жапырақтарын салып, тілімдерге кесілген қызанақ пен қиярды тәжімен салыңыз. Салат ыдысының ортасына жіңішке туралған бұршақ түйіршіктерін үйіп, қатты пісірілген жұмыртқа тілімдерімен безендіріңіз. Лимон шырыны немесе сірке суы мен тұз қосылған көкөніс массасын салаттың үстіне құйып, аскөк шөптеріне себіңіз.