Пішіндегі бауыр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер бауыр 600 г (бұзау немесе сиыр еті), сиыр еті 200 - 300 г, бекон 100 г, нан үгіндісі 3 ас қасық, жұмыртқа 2, сүт 1/2 кесе, сары май 50 г, тұз, бұрыш дәміне қарай.
Сипаттамасы Дайындалған бауырды аздап шайқаңыз (пышақтың сабымен), бұрын сары маймен майланған қалыптың түбіне салыңыз, тұз бен бұрыш себіңіз. Сиыр мен шошқа майын ет тартқыштан өткізіп, жұмыртқа, сары май, нан үгіндісі мен сүт қоспасын, тұзды құйыңыз. Барлығын араластырыңыз. Қоспаны бауырға біркелкі қабатқа жайып, алдын ала қыздырылған пеште пісіріңіз. Қалыптың жоғарғы жағына үлкен кесектерге кесілген орташа мөлшердегі картоп пен сәбізді салуға болады. Қызмет көрсетер алдында ыдысты қуырылған пиязбен себуге болады.