Финдік бауыр пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г бидай ұны қамыры, 600 г шошқа еті немесе сиыр бауыры, 2 орташа пияз басы, 100 г ысталған шошқа майы, 100 г арпа немесе күріш, ұнтақталған ақ (қара) бұрыш, майоран, дәміне қарай тұз, пирогты майлау үшін 1 жұмыртқа.
Сипаттамасы Бауырды жібітіңіз, пісіріңіз, пленканы алыңыз және майдалап тураңыз. Жармадан ұнтақталған ботқа пісіріңіз. Пиязды тілімдерге кесіңіз, қызарғанша қуырыңыз. Бауырдан, ысталған туралған шошқа майынан, жармадан, пияздан, дәмдеуіштерден, тұздан фарш жасаңыз. Қамырды қалыңдығы 0,5 см тікбұрышты қабатқа жайыңыз.Қамырды көзбен екі жартыға бөліп, олардың біреуіне салманы біркелкі қабатқа салыңыз, ал екіншісін жауып, үш жағынан жақсылап қысыңыз. Пирогты үстіне майлап, 220°C дейін қыздырылған пешке салыңыз. Тортты жылы күйінде де, салқындатылған күйінде де беруге болады.