Үш түсті сиыр етінен жасалған чон
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Сиыр еті - 50 г, қарын (жануардың асқазанының бір бөлігі) - 50 г, сиыр бауыры - 50 г, соя соусы - 5 г, ұнтақталған қара бұрыш - 0,2 г, күнжіт (зәйтүн) майы - 0,2 г, жасыл пияз - 20 г, сарымсақ - 5 г, жұмыртқа - 2 дана, өсімдік майы - 5 г, бидай ұны - 10 г, тұз - 2 г.
Сипаттамасы (тағамдар: корей) Сиыр етін мұқият өңдеңіз, қалыңдығы 0,3 см ұсақ кесектерге кесіңіз. Бауыр мен бауырды қайнатыңыз және сол бөліктерге кесіңіз. Ұнтақталған пияз мен сарымсақты, соя тұздығын, тұзды, ұнтақталған қара бұрышты, күнжіт майын қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз да, 20 минут ұстаңыз. Жұмыртқа массасын сарысы мен ақуызға бөліп, көбік пайда болмайтындай етіп араластырыңыз, тұз қосыңыз. Сиыр етін, бауырды және қарынды ұнға салып, жұмыртқаға (ақуыздағы сиыр еті, бауыр мен қарынды сарысына) салып, белгілі бір түс пайда болуы үшін сары май құйылған табада бір-бірінен бөлек қуырыңыз. Дайындалған джонды түсіне сәйкес табаққа салыңыз және кез келген тұздықпен бірге қызмет етіңіз.