Астаналық паштет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг картоп, 2 жұмыртқа, 1 кг жаңа бауыр (сиыр немесе тауық еті), 3-4 пияз, 50-70 г сары май, дәміне қарай тұз, бұрыш, ұн немесе нан үгіндісі.
Сипаттамасы Кішкене сүт пен екі сарысы бар картоптан картоп пюресін дайындау үшін. Бауырды кішкене бөліктерге бөліп, екі ас қасық өсімдік майына пісірілгенге дейін қуырыңыз, содан кейін оны ет тартқыштан екі-үш рет өткізіңіз. Терең табаны немесе қалыпты маймен аздап майлап, ұнға (немесе нан үгіндісіне) себіңіз. Пиязды ұсақтап турап, бауыр қуырылған майға қуырыңыз. Үлкен ыдыста бауырды, қуырылған пиязды және жұмсақ майды біріктіріңіз, бәрін тегіс болғанша жақсылап шайқаңыз. Дәміне қарай тұз бен бұрыш себіңіз. Жұмыртқаның ағын қатты көбікке шайқаңыз және оларды картоп пюресімен мұқият араластырыңыз. Дәміне қарай тұз бен бұрыш қосып, үш бөлікке бөліңіз: біреуі үлкенірек және екеуі кішірек. Пюренің көп бөлігін дайындалған табаға салыңыз да, тегістеңіз, содан кейін бауыр мен пюре қабаттарын салыңыз. Үстіне майонез, үгітілген ірімшік және т.б. безендіріңіз. Тұмшапешке салыңыз да, қызарғанша пісіріңіз.