Күрішпен бұқтырылған күркетауық (тағамдары: украиндық)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 орташа күркетауық, 1 кесе күріш, 0,5 кесе тұқымсыз мейіз, 1-2 жұмыртқа, 150 г май, 1-2 шай қасық зімбір, 1 пияз, 1 сәбіз, 1 ақжелкен, 1 балдыркөк, лавр жапырағы, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Күрішті жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз, суық сумен шайыңыз, құрғатыңыз, маймен, жұмыртқамен, мейізбен араластырыңыз, бұрын ыстық сумен шайыңыз. Күркетауықта қанаттардың бірінші буынын кесіп тастаңыз. Ұшаны ішінен зімбірмен сүртіңіз, дайын күрішпен толтырыңыз, тігіңіз, кастрюльге салыңыз, майдалап туралған көкөністермен, дәмдеуіштермен жабыңыз, аздап қайнаған суға құйыңыз және баяу отта шамамен 1,5 сағат қайнатыңыз. Осыдан кейін күркетауықты қызарғанша пешке салыңыз (қақпағы жоқ). Түркияны пеште толығымен бұқтыруға болады. Бұл жағдайда 4 ас қасық қосу керек. еріген сары майдың қасықтары.