СИЫР етінен жасалған МИТИТЕЙ (50 данаға арналған рецепт)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр етінің целлюлозасы (мойын кесіндісі) - 2, 3 кг, сиыр етінің безі - 400 г, ас содасы -40 г, дәмді-5 г, сарымсақ-100 г, ащы бұрыш - 2 бұршақ, ұнтақталған бұрыш - 5 г, сүйектен жасалған ет сорпасы - 300 мл, тұз - 50 г, шұжықтарға арналған дәмдеуіштер - 10 г.
Сипаттамасы Сиыр етін кесектерге кесіңіз, ет тартқыштан ірі електен өткізіп, тұз бен ас содасымен жақсылап араластырыңыз да, тоңазытқышқа 24 сағатқа қойыңыз, содан кейін қайтадан май тығыздағышпен бірге ұсақ електен өткізіңіз. Бұл тартылған етті шұжықтарға, бұрышқа, дәмдеуішке, ұсақталған (құрғақ) ащы бұрышқа, сарымсақ тұздығына (сүзілген) арнайы дәмдеуіштер қосып, суық сүйек сорпасымен жақсылап илеңіз. Фаршты ұзындығы 8 см және қалыңдығы 1,5 см шұжықтарға кесіңіз, сиыр майымен майланған грильге қойыңыз және қуыру кезінде мититейді айналдырып, ыстық көмірдің үстіне қуырыңыз. Мититейге өте ыстық, тікелей оттан ұсыныңыз.