Үй стиліндегі тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тартылған ет үшін: 250 г майлы шошқа еті, 250 г сиыр еті, 2 пияз, 0,5 кесе сүт, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Қамыр үшін: 3 жұмыртқа, үштен бір кесе сүт, 3 кесе ұн, 1 шай қасық тұз. Етті пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіңіз. Бұрыш, тұз қосып, сүтті құйып жақсылап араластырыңыз. Тоңазытқышқа салыңыз да, қамырды бастаңыз. Жұмыртқаны жылы сүтпен, тұзбен бірге жарып, біртіндеп ұн қосыңыз. Қамыр қалың және біртекті болуы керек. Оны төңкерілген табақтың астына 30-40 минутқа қалдырыңыз. Осыдан кейін, сіз оны жұқа қабатқа жайып, шырынды стаканмен кесіп тастай аласыз немесе алдымен шұжық жасап, оны бөліктерге бөліп, әрқайсысын бөлек-бөлек жайып, шеттерінде ортасына қарағанда сәл жұқа болып шығуына тырысыңыз. . Толтырманы шырындарға салыңыз, шеттерін қысыңыз, тұшпараға жарты ай пішінін беріңіз.