Алма сірке суы (Доктор Джарвис бойынша)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Алманы ірі үккіштен өткізіңіз. Шикі алма целлюлозасын шыны ыдысқа салып, жылы қайнаған сумен сұйылтыңыз (800 г целлюлоза үшін 1 литр су). Әр литр суға 100 г бал немесе қант қосып, ашытуды тездету үшін 10 г ашытқы немесе 20 г құрғақ қара бидай нанын қосыңыз. Алғашқы 10 күнде осы қоспасы бар ыдысты 20-30ш температурада ашық ұстаңыз, алма целлюлозасын ағаш қасықпен күніне 2-3 рет араластырыңыз. Содан кейін массаны дәке пакетіне салыңыз да, шырынын сығыңыз. Шырынды дәке арқылы сүзіп, кең ауызды ыдысқа құйыңыз. Қажет болса, 1 литр шырынға 50-100 г бал немесе қант қосыңыз. Құмыраны дәкемен жауып, байлап, ашыту тағы 40-60 күнге созылатындай етіп жылы жерге қойыңыз. Содан кейін сірке суын сүзіп, бөтелкеге құйып, тығындармен мықтап жабыңыз. Тоңазытқышта 6-8ш температурада сақтау керек.