Жасыл қызанақ джемі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Резервтелген текшелерді кесіп, алынған массаға қосыңыз. Оны кастрюльге салыңыз да, тағы 20-25 минут қайнатыңыз, кейде масса қалыңдағанша араластырыңыз. Кептеліс салқындаған кезде оны стерильденген банкаларға салыңыз да, қақпақтарды мықтап бұраңыз. 4 кесе жасыл қызанақ 2 ас қасық тұз 1 лимон 2 кесе түйіршіктелген қоңыр қант 1 шай қасық даршын 1 шай қасық мускат жаңғағы 1/2 шай қасық ұнтақталған қалампыр Қызанақты жуыңыз, сабағының іздерін алып тастаңыз және 1 дюймдік текшелерге кесіңіз. Текшелерді кастрюльге, тұзға салып, тоңазытқышта бір күнге қалдырыңыз. Келесі күні қызанақты шайыңыз және құрғатыңыз. Эмальданған кастрюльге салыңыз, жұқа туралған лимон тілімдерін, қантты, қабығын және дәмдеуіштерді қосыңыз. Қызанақ жұмсақ болғанша шамамен 45 минут қайнатыңыз және оттан алыңыз. 4-5 текшені қалдырыңыз, қалғанын пюреге айналдырып, ет тартқыштан өткізіңіз.