Алма қосылған бұқтырылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 600 г балық, 5 алма, 1 пияз, 1 стакан қаймақ, ұнтақталған қара бұрыш, тұз
Сипаттамасы (тағамдар: Беларуссиялық) Балықты (треска, камбала, сазан және т.б.) кесектерге, ал қабығы мен өзегінен тазартылған алмаларды тілімдерге бөледі. Пияз ұсақталады. Бұл өнімдердің барлығы маймен майланған пісірме табаққа қабаттарға салынып, аз мөлшерде балық сорпасына немесе суға құйылады және балықтың сүйектері жұмсарғанша бұқтырылады. Содан кейін балықты табаққа салып, алма мен пиязды езіп, тұз, бұрыш, қаймақ қосып, қайнатады. Қызмет көрсету кезінде балық алынған тұздықпен құйылады.