Бекіре, бекіре, бекіре, белуга, қуырылған "Картоп"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 400 г бекіре (белуга, бекіре бекіресі), 1 жұмыртқа, 5 ас қасық. нан қоспасының қасықтары, 4 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, дәміне қарай тұз, бұрыш, 2 ас қасық. сары май қасықтары, 1/2 лимон, ақжелкен немесе аскөк.
Сипаттамасы Терісі мен шеміршегі жоқ дайындалған балық кесектерін қайнаған суға күйдіреді, жуады, шүберекпен кептіреді, тұз, бұрыш себеді, қоспада пісіреді, лимонға сулайды, қайтадан қоспада пісіреді және қуырады. Майдың ісінуінен кейін балықты пешке 5-7 минутқа қояды, сонда ол дайын болғанға дейін жеткізіледі. "Фри" балықтары қыздырылған табаққа салынып, үстіне май құйылады, үстіне лимон тілімі қойылады, ал қуырылған картоп қасына қойылады. Өнім туралған шөптерге себілген.