Салмасы бар шарап соусындағы тұқы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тұқы шараппен бүлінбеуі мүмкін, әрине, егер сіз оны біздің рецепт бойынша дайындалған ыдысқа ішсеңіз, оны осы асыл сусынмен асыра алмасаңыз. Сонымен, салмасы бар шарап соусындағы тұқы. Орташа тұқы (1,5-2,0 кг) қабығын аршып, ішін аршып, шайып, тұзбен сүртіп, салқын жерде бірнеше сағатқа қалдырыңыз. Ұсақ балықтардан сүйектерді алып тастаңыз және одан теріні алыңыз. Сүтті ұнтақтаңыз, ет тартқыштан өткізілген филе, сүтке малынған және сығылған ақ нан, екі шикі сарысы, бір ас қасық май, туралған ақжелкенмен біріктіріңіз. Тұз, бұрыш себіңіз, тегіс массаға ұнтақтаңыз, шайқалған белки қосып, жақсылап араластырыңыз. Тұтас балықты пісірілген тартылған етпен толтырыңыз, оны төмен, бірақ кең кастрюльге салыңыз, балықтың басынан, сүйектерінен, терісінен, сәбізден, балдыркөк тамырынан, ақжелкен мен дәмдеуіштерден дайындалған қайнатпаны, сондай -ақ бір стақан шарапты құйыңыз. қасық май құйып, баяу отта 1-2 сағат қайнатыңыз, мезгіл -мезгіл балықтың үстіне сорпаны құйыңыз. Сары май мен ұннан таңғышты дайындаңыз, оны балық сорпасымен сұйылтыңыз, електен өткізіңіз, бір стақан құрғақ қызыл шарап құйыңыз, дәміне қарай тұз, бұрыш, қант қосып дәмдеңіз, қайнатыңыз және балықтың үстіне бірден құйыңыз. Балық салқындаған кезде оны табаққа салыңыз, оның шетіне маринадталған саңырауқұлақтарды салыңыз, ақжелкенмен безендіріңіз.