Қаймақтағы мөңке балығы - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Мөңке балық - 600 г, сары май - 75 г, бидай жармасы - 15 г, бидай ұны - 50 г, қаймақ - 125-250 г, картоп - 1 кг, сары май картопты қуыруға арналған - 25 г, дәміне қарай тұз, бұрыш.
Сипаттамасы (тағамдар: украиндық) Мөңке балығын қабыршақтары мен желбезектерінен тазартып, іші мен желбезектерін алып тастаңыз, шайыңыз, сүлгімен сүртіңіз, тұзбен сүртіңіз, бұрыш себіңіз, ұнға салып, қызарғанша екі жағына қуырыңыз. Қуырылған мөңке балығын маймен майланған табаға салып, айналасына қуырылған картоп кесектерін салып, қаймақ құйып, нан үгіндісіне сеуіп, еріген сары май сеуіп, пеште 260-280 градус температурада қызарғанша пісіріңіз. қыртысы.