Мөңке балықтан жасалған құлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Бес литрлік ыдысқа алыңыз: 1/2 ұсақ күркетауық, 2,5 кг ұсақ балық, 2 кг бекіре, 1,5 кг стерлет, тұз және дәмдеуіштер - дәміне қарай. Дайындау.
Сипаттамасы - Мөңке балықтың құлағын Күркетауықтың күшті сорпасын сүзіп алыңыз. Әр түрлі өзен балықтарын алыңыз (гуджон, мөңке, сазан), шүберекке орап, сорпаға батырыңыз, жұмсақ болғанша қайнатыңыз және алыңыз. Үлкен өзен балығын (бекіре) алыңыз, қалың тілімдерге кесіңіз, жарты дайын болғанға дейін пісіріңіз, содан кейін алып тастаңыз және қуырыңыз немесе екіншісіне бұқтырыңыз. Сорпаны сүзіп алғаннан кейін, оған стерлетті батырыңыз. 15-20 минут ішінде пияз мен қара бұрышты (бұршақ) және шүберекке оралған бір лавр жапырағын сорпаға салыңыз. Стерлет қайнатылған кезде оны алып тастаңыз, содан кейін сорпаға бір-екі стакан күшті арақ қосыңыз. Құлақты табақтарға құйыңыз.