Жұмсақ хош иісті желедегі асшаяндардан жасалған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер 1 кг асшаян, 2 қызғылт грейпфрут, 3 ұсақ қызанақ, 100 г жас шпинат жапырағы, 2 ас қасық. туралған ақжелкеннің қасықтары, аскөктің 2 бұтағы, 1 түйір қызыл ыстық бұрыш, 8 г желатин, 100 г тәтті ақ шарап, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Асшаяндарды қайнаған суы бар кастрюльге 1 минутқа батырыңыз, содан кейін оларды алыңыз да, ылғалдың ағып кетуіне жол беріңіз. Асшаяндарды салқындатып, қабығынан тазартыңыз, содан кейін оларды бөлінген бастарымен бірге 750 г аздап тұздалған суы бар кастрюльге салыңыз. Қайнатыңыз және қақпақпен жабыңыз, баяу отта 1 сағатқа қалдырыңыз. Дайын болғанға дейін жарты сағат бұрын сорпаға ақ шарап, ыстық бұрыш, аскөк, тұз, сондай-ақ грейпфрут қабығын қосыңыз. Алынған сорпаны екі рет сүзгіден өткізіңіз: бірінші рет барлық шырындарды алу үшін електен жүк астында, ал екінші рет - кішірек ұяшықтары бар електен. Дәміне қарай дәмдеңіз. Желатинді жұмсарту үшін оны суық суға салып қойыңыз. Содан кейін оны сығып, бөлме температурасында салқындатылатын ыстық сорпада ерітіңіз. Тазартылған асшаяндарды үлкен табаққа салыңыз. Оларды туралған ақжелкеннің жартысына себіңіз және араластырыңыз. Сорпамен жабыңыз және тоңазытқышқа салыңыз. Үстелге қызмет ете отырып, жуылған және кептірілген шпинат жапырақтарын табақтарға салыңыз. Тазартылған грейпфруттардың әрқайсысын 4 бөлікке бөліп, қабығын тілімдерден алып тастаңыз. Шпинатқа тілімдерді орналастырыңыз. Әр асшаянның үстіне бір қасық желе салыңыз. Екіге бөлінген қызанақпен безендіріңіз, ақжелкеннің қалған бөлігін себіңіз және салат әлі суық болған кезде дереу қызмет етіңіз.