Асшаяндар қосылған қуырылған жұмыртқа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты6 минут
Өнімдер 12 жұмыртқа, 12 ірі асшаян, 400 г жаңа піскен немесе консервіленген саңырауқұлақтар, 35 г қаймақ, 50 г сары май, 50 г мадейра.
Сипаттамасы Сары маймен, тұзбен, бұрышпен 6 отқа төзімді қалыптың түбін майлаңыз, әрқайсысына 2 жұмыртқа құйыңыз. Су моншасын дайындаңыз: табаны кең түбі бар ыстық сумен толтырып, оған қалыптарды салыңыз. Содан кейін оны ыстық пешке (210шС) салып, 6-8 минут пісіріңіз. белки мөлдірлігін жоғалта бастағанда және сарысы әлі қатаймаған кезде алып тастаңыз. Осы уақытта 20 г сары май қосып, аршылған асшаяндарды табада 3 минут қуырыңыз. Асшаяндарды табадан алыңыз, майды ағызыңыз, үстіне мадейра құйыңыз, оны қатты отта буландырыңыз, қаймақ, тұз, бұрыш қосып, қоюланғанша отқа қойыңыз. Саңырауқұлақтарды қайнатыңыз, оларды жұқа тілімдерге кесіңіз, жұмыртқасы бар қалыптарға салыңыз және үстелге қызмет етіңіз. Қанша порцияға арналған: 6.