Томат тұздығы мен дәмдеуіштерге арналған көкөністер қосылған бұрыш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 3 литр қызанақ шырыны үшін 1,5 кг туралған бұрыш, 300 г үгітілген сәбіз, 50 г үгітілген балдыркөк тамыры, ондаған түйір сарымсақ, аскөк пен ақжелкен, 200 мл, өсімдік майы, 50 г қант, 50 г тұз (дәміне қарай) және 50 мл, сірке суы.
Сипаттамасы Жақсы піскен қызанақтан қызанақ шырынын дайындаңыз, оны үлкен ыдыста 30 минут қайнатыңыз. Осы уақытта бұрышты сабақтарынан және тұқымдарынан жуып, тазалап, ені 1 см жолақтарға турап, үгітілген сәбіз, балдыркөк тамыры, аршылған сарымсақ түйіршіктерімен бірге қайнаған қызанақ шырынына батырыңыз. майдалап туралған аскөк пен ақжелкен, қант, өсімдік майы, сірке суы және тұз. Дәмдеуіш көкөністер қызанақ шырынын қосып 10 минут қайнатылуы керек. содан кейін қайнаған күйде олар жақсылап жуылған және кептірілген банкаларға құйылады, олар жоғарғы жағына толтырылады. Буманы алдын ала орап алғаннан кейін, банкалар дереу герметикалық түрде жабылады және төңкеріліп, толық суығанша ұсталады. Пісірілген немесе қуырылған етке гарнир ретінде, сондай-ақ жеке тағам ретінде немесе басқа тағамдарға қоспа ретінде қызмет етіңіз.