Асқабақпен толтырылған қызанақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг қызанақ, 2 пияз, 500 г цуккини, 100 г өсімдік майы, тұз, бұрыш, 50 г еріген сары май, 100 г ірімшік.
Сипаттамасы Қызанақты шайыңыз, сабақтың бүйірінен жіңішке қабаттарды кесіңіз, целлюлозаны шай қасықпен алыңыз, қызанақты тұз бен бұрышқа салыңыз. Фаршты дайындаңыз: цуккиниді тазалаңыз, текшелерге кесіңіз, өсімдік майымен, тұзбен қуырыңыз, бұрыш пен қуырылған пиязбен дәмдеңіз. Қызанақты тартылған етпен толтырыңыз, үгітілген ірімшік себіңіз, еріген сары маймен себіңіз және пеште 10-15 минут пісіріңіз. Қаймақпен бірге қызмет етіңіз. 1 порция - 310 кдж / 74 ккал. B-5 г, F-2 г, U-9 г.Дұрыс тамақтану кезінде тым майлы тағамдарды қолдану ұсынылмайды. Көкөністер мен жемістерді және ірі талшықты тағамдарды көп мөлшерде тұтыну әсіресе артық салмағы бар қант диабетімен ауыратындар үшін өте маңызды.