Қарақат тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қызыл негізгі тұздық - 750 г, қызыл шарап - 100 г, сорпа - 200 г, май - 70 г, қарақат джемі - 150 г, ветчина сүйектері - 200 г, ақжелкен - 10 г, эстрагон - 10 г, бұрыш бұршағы - 0,5 г, лавр жапырағы - 0,2 г
Сипаттамасы Ысталған шошқа етінің сүйектерін ұсақтап тураңыз, аздап қуырыңыз, үстіне қызыл шарап пен сорпаны құйыңыз. Қоспаға ірі ұсақталған бұрыш, лавр жапырағы, ақжелкен, эстрагон жапырақтары, қарақат джемін қосып, сұйықтықты 2/3 қайнату үшін 20-25 минут қайнатыңыз. Дайындалған қоспаны қызыл негізгі тұздықпен біріктіріп, 8-10 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін тұздықты тұздап, ағызып, сары маймен дәмдеңіз. Тұздыққа жабайы жануарлардың еті (ешкі, бұлан, бұғы, қоян), котлеттер мен ет кесектері, бұқтырылған ет және қуырылған аң еті қосылады.