Қарақат тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Қызыл негізгі тұздық - 750 г
қызыл шарап - 100 г
сорпа - 200 г
май - 70 г
қарақат джемі - 150 г
ветчина сүйектері - 200 г
ақжелкен - 10 г
эстрагон - 10 г
бұрыш бұршағы - 0
5 г
лавр жапырағы - 0
2 г
қызыл шарап - 100 г
сорпа - 200 г
май - 70 г
қарақат джемі - 150 г
ветчина сүйектері - 200 г
ақжелкен - 10 г
эстрагон - 10 г
бұрыш бұршағы - 0
5 г
лавр жапырағы - 0
2 г
Сипаттамасы Ысталған шошқа етінің сүйектерін ұсақтап тураңыз, аздап қуырыңыз, үстіне қызыл шарап пен сорпаны құйыңыз. Қоспаға ірі ұсақталған бұрыш, лавр жапырағы, ақжелкен, эстрагон жапырақтары, қарақат джемін қосып, сұйықтықты 2/3 қайнату үшін 20-25 минут қайнатыңыз. Дайындалған қоспаны қызыл негізгі тұздықпен біріктіріп, 8-10 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін тұздықты тұздап, ағызып, сары маймен дәмдеңіз. Тұздыққа жабайы жануарлардың еті (ешкі, бұлан, бұғы, қоян), котлеттер мен ет кесектері, бұқтырылған ет және қуырылған аң еті қосылады.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Қарақат тұздығы пошаговый рецепт с фото. Из продуктов вам понадобятся Қызыл негізгі тұздық - 750 г, қызыл шарап - 100 г, сорпа - 200 г, май - 70 г, қарақат джемі - 150 г, ветчина сүйектері - 200 г, ақжелкен - 10 г, эстрагон - 10 г, бұрыш бұршағы - 0,5 г, лавр жапырағы - 0,2 г. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz