750 г қызыл негізгі тұздық, 100 г пияз, 100 г
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы жүзім шарабы, 150 г қарақат джемі, 70 г сары май, 10 г сәбіз, балдыркөк, ақжелкен тамыры, 1 г қара бұрыш, 0,5 г лавр жапырағы. Аршылған, жуылған және майдалап туралған тамырларды, сәбізді, пиязды майға салып, үстіне қызыл шарап құйып, араластырып, буландырамыз ба? көлемі, қызыл тұздықпен араластырыңыз және 10-15 минут қайнатыңыз. Осыдан кейін, қарақат джемін қосыңыз, қайнатыңыз, електен ағызыңыз, қайтадан 5-6 минут қайнатыңыз. және тұз, май және ащы бұрышпен дәмдеңіз. Тұздықтың түсі қою қызыл, дәмі тәтті және қышқыл, иісі шарап пен қарақаттан тұрады. Бұлан, бұғы, қоян, жабайы ешкі және басқа да қуырылған ет тағамдарымен бірге беріледі.