800 г негізгі қызыл тұздық,
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 100 г пияз, 50 г ақжелкен тамыры, балдыркөк, 100 г қызыл жүзім шарабы, 3 г бұрыш бұршағы, 0,01 г мускат жаңғағы, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тазартылған және жуылған тамырлар мен пиязды ұсақтап тураңыз, аздап қуырыңыз, қызыл шарап құйыңыз, хош иісті бұрыш қосыңыз. Содан кейін жартысын буландырыңыз, қызыл тұздықпен біріктіріңіз, жақсылап қайнатыңыз және електен ағызыңыз. Қайнатылған, туралған миды қосып, қайнатыңыз, маймен дәмдеңіз және тұз қосыңыз. Буланғанға дейін қалампыр мен мускат жаңғағын ұнтақ түрінде қосуға болады. Тұздықтың түсі қою қызыл. Қуырылған табиғи ет тағамдарымен, лангеттермен, филелермен және басқаларымен бірге беріледі. Қызмет көрсету кезінде қайнатылған мидың бөліктерін қуырылған етке (Филе) салып, тұздықпен жабыңыз.