Грузин стиліндегі жасыл бұршақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұршақтарды қақпақшаларды байланыстыратын тамырлардан тазалаңыз, жуыңыз, тураңыз және тұздалмаған қайнаған суға салыңыз. Бұршақтар дайын болған кезде (ми- ноқат 20-дан кейін), оларды дуршлагқа, тұзға салып, майдалап туралған және қайнатылған көк пияз мен ақжелкенді қосыңыз. Бұршақтарды біркелкі қабатқа майланған пісірме табаққа салыңыз, ұрылған жұмыртқаны сүтпен құйыңыз (массаны бұрышқа салыңыз), пешке салыңыз және пісіріңіз. Үстелге ыстық күйінде беріледі. 800 г жасыл бұршақ үшін: 100 г сары май, 150 г жасыл пияз, 50 г ақжелкен, 6 жұмыртқа, 1 стакан сүт, тұз, дәміне қарай ұнтақталған бұрыш.