Шайқалған бұршақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Атбас бұршақтар - 600 г, өсімдік майы - 200 мл, пияз - 200 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сұрыпталған және жуылған бұршақты кешке қарай салқын суға салып қойыңыз. Таңертең суды ағызып, әр бұршақтың қара ұрық дақтарын кесіп, бұршақтарды суық сумен толтырып пісіріңіз. Дайын бұршақты елекке тастаңыз, сүртіңіз, отвармен, тұзбен араластырыңыз және аздап өсімдік майын (100 мл) қосып, шайқауышпен жақсылап шайқаңыз. Табаққа салыңыз да, туралған қуырылған пияз тілімдерімен безендіріңіз. Үстелге ащы ұнтақталған бұрыш қосылған ашытылған қырыққабат салатымен бірге қызмет етіңіз.